Aqua Expeditions

Culinaire afvaarten

Aqua Expeditions

Exlusieve Aqua afvaarten met chef-koks aan boord

In de kern van elk land ligt de culinaire ziel - een symfonie van smaken die een verhaal vertellen van rijke cultuur en tradities. Dit jaar verkent Aqua Expeditios de kenmerkende keukens van Oost-Indonesië en het Peruaanse Amazonegebied via exclusieve afvaarten met chef-koks aan boord van de Aqua Blu en Aqua Nera.

Van 10 tot 17 augustus 2024 is chef-kok Benjamin Cross aan boord van de Aqua Blu op ontdekkingstocht naar Bali en de Komodo eilanden. Chef Cross is bekend van enkele van Bali's toprestaurants zoals Mason en Bar Vera. Hij is verantwoordelijk voor het diner van wereldklasse op de Aqua Blu dat de kenmerkende smaken van de regio presenteert, geïnspireerd door de legendarische kruidenroute. Van het 48-uur gerijpt rundsvlees tot gegrilde vis met Balinese sambal, Chef Cross' Indonesische gerechten zijn een viering van regionale diversiteit en culinair vakmanschap. Tijdens het varen zal hij ook een nieuw veganistisch menu presenteren, gemaakt met behulp van de meest verse, duurzaam ingekochte ingrediënten die Oost-Indonesië te bieden heeft.

Voor Peru zorgt chef-kok Pedro Miguel Schiaffino voor culinaire hoogtepunten, diep het Amazone regenwoud in waar de weelderige tropen hun unieke en levendige smaken aanbieden. Chef Schiaffino is een pionier van de regenwoud-naar-tafel beweging en was de chef-kok en eigenaar van Malabar en ámaZ, voorheen twee van Lima's meest innovatieve restaurants. De eerste van Chef Schiaffino's twee afvaarten aan boord van de Aqua Nera is al volgeboekt en de kajuiten voor de tweede van 17 tot 21 september raken ook snel vol. Aan boord kun je een masterclass en een cocktaildemonstratie meemaken.

17/04/2024 - door CRUIZY