Geen ramadan restricties

Eerste bierbrouwerij

Geen ramadan restricties

De ramadan is officieel van start gegaan op zondag 10 maart 2024. Tijdens de vastenperiode van de moslims gelden er sinds drie jaar geen restricties meer in Abu Dhabi. Overdag kunnen bezoekers overal in het emiraat openlijk eten en drinken in de restaurants en bars. Ook een verbod op muziek aan bijvoorbeeld het zwembad is intussen opgeheven.

Eerste bierbrouwerij
Craft by Side Hustle is de eerste bierbrouwerij in Abu Dhabi, geopend als gevolg van een verandering in de wetgeving uit 2021. Deze regelwijziging maakt het mogelijk voor houders van een alcoholvergunning in Abu Dhabi om alcoholische dranken te fermenteren voor consumptie op hun eigen locatie. Dit was een belangrijke ontwikkeling voor de horeca in Abu Dhabi, omdat het eerder niet mogelijk was om lokaal gebrouwen alcoholische dranken te serveren.

De brouwerij, Craft by Side Hustle, is een initiatief van de Balmaghie Beverage Group. Dit project illustreert de groeiende interesse in ambachtelijke biercultuur in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het biedt een unieke kans voor bezoekers om lokaal geproduceerde bieren te ervaren. Abu Dhabi is hiermee het eerste emiraat van de VAE dat zelf bier produceert. En daarmee is de VAE dan weer het eerste land van de Arabische Golfstaten (GCC) dat zelf bier brouwt.

Momenteel biedt de lokale brouwerij 14 verschillende soorten bier aan, telkens gekoppeld aan een lokaal thema. Date Night heeft een toets van dadels in zijn smakenpallet. Het IPA-bier heet ‘Sandstorm’: als je dit bier uitschenkt, lijk je een zandstorm in je glas te hebben. Daarnaast kan je op een vlucht met Etihad Airways het ‘Jetlag Relief’ bier krijgen. De brouwerij heeft grootse plannen en zal op termijn zijn aanbod uitbreiden naar 75 bieren.

Dit initiatief is niet alleen een primeur voor Abu Dhabi maar symboliseert ook een verschuiving in de houding ten opzichte van alcoholproductie en -consumptie in de regio. Door lokale productie mogelijk te maken, hoopt Abu Dhabi een nieuwe dimensie toe te voegen aan zijn toeristische aanbod en tegelijkertijd een stimulans te geven aan lokale ondernemers en de horeca.

15/03/2024 - door De AI-redacteur